Revolution in a bottle – Under Your Skin
Av Veronica, den 6 december, 2018 med 0 kommentarer

När det kommer till hudvårdsprodukter tycker jag verkligen att det kan kännas som en djungel och det kan vara väldigt svårt att veta huruvida innehållet i olika produkter är bra eller inte bra. En som började intressera sig för innehållet i hudvårdsprodukter och inte gillade de hennes hudvårdsprodukter innehöll var Lovisa Hahn. Utifrån detta valde Lovisa tillsammans med sin mamma att ta fram egna hudvårdsprodukter och grundade därför bolaget Under Your Skin. Under Your Skin erbjuder idag produkter med helt naturliga ingredienser i förpackningar gjorda av sockerrör.

Bakgrunden till intresset av hudvårdsprodukter fick Lovisa efter att hon själv upplevt en hormonstörning där hennes östrogen gick ner till väldigt låga nivåer. Läkarna rekommenderade östrogentillskott men Lovisa började googla och insåg att hon först och främst ville få tillbaka balansen på naturlig väg. Tillsammans med sin mamma bestämde Lovisa sig för att åka till ett retreat i Indien där hon åt kost som var anpassad efter hennes kroppstyp, genomgick akupunkturbehandling och olje-behandlingar. Efter tre veckor på detta retreat var hormonerna tillbaka på normala nivåer och Lovisa hade fått bevis på att detta fungerade!

När hon sedan kom hem började hon intressera sig för de kemikalier som finns runt omkring oss i vardagen, i vår kost, kläder och inte minst hudvård och bestämde sig som sagt för att starta sitt eget hudvårdsmärke Under Your Skin. Med Under Your Skin vill de visa att de går att bygga hållbar tillväxt och inspirera andra aktörer till att börja producera nära, naturligt och hållbart.

Idag produceras Under Your Skin’s alla produkter i Sverige och varje ingrediens är noggrant utvald för att minimera risken för hälsan och miljön. Produkterna är byggda på ”ancient wisdom, freshly blended”. De ligger även både forskning och kunskap bakom varje ingrediens och produkterna blandas i små batcher för att vara färska när de når kunden. Idag innehåller produkterna bland annat stamceller från tistel (som de är först med i Sverige) och japansk Yuzu som är väldigt antioxidantisk och rik på C-vitamin.

Första kollektionen består av schampo, balsam, body wash, body lotion, hand wash och hand creme. Ni hittar produkterna här.