Rescued Fruits
Av Veronica, den 22 november, 2018 med 0 kommentarer

Visste ni att 30 % av all frukt som odlas slängs, hur sjukt är inte det? Jag tycker att innovativa produkter och tjänster som tar tillvara på mat som annars skulle slängas är fantastiskt och jag är ett stort fan av dessa bolag. Jag är uppväxt i en familj där vi slänger väldigt lite mat, att äta rester har alltid varit en självklarhet, därför är Rescued Fruits ett företag som jag tycker är extra kul att berätta om. Rescued Fruits tar vara på frukt som annars skulle slängas. Anledningar att frukten slängs kan vara att en fruktlåda skadats vilket gör att man slänger hel kartong med perfekta frukter eller så ser frukterna inte ut så som vi vill – de kan vara gropiga, ha fläckar eller ha en annan form än den vi är van vid. Rescued Fruit räddar dessa frukter och istället för att de går till spillo producerar de goda och hållbara juicer. De delar på frukten som inte går att använda blir till näringsrik jord.

Rescued Fruits låter den naturliga tillgången av frukt och grönsaker styra så långt det är möjligt men då de idag saknas bra strukterar för svinn-hantering behöver de ibland komplettera den skadade frukt med frukt från deras likasinnade leverantörer.

Jag är gärna med och räddar frukt tillsammans med Rescued Fruits för att kämpa med dem mot en mer hälsosam och hållbar värld där vi inte slänger lika mycket frukt och annan mat!