Käraste disktrasa
Av Camilla, den 10 december, 2015 med 0 kommentarer

Vem kommer på idén att skriva en bok om disktrasan? Precis just det gjorde Åsa & Anna-Karin. Åsa med en master i Designhistoria från Konstfack och Anna-Karin med en fil kand i Konstvetenskap har tillsammans skrivit och gett ut boken Käraste disktrasa. Idén till boken föddes under en lunch i ett kök på Kungsholmen i Stockholm när samtalet plötsligt ramlade in på ämnet disktrasor. Vi var båda förundrade över utvecklingen av denna vardags­produkt och upptäckte att vi hade många olika er­fa­renheter och kunskaper kring disktrasor. Vi kunde inte sluta prata om trasor och det var då vi bestämde oss – vi skriver en bok!  Så beskriver Åsa & Anna-Karin själva hur idén kom till.

I boken får man ta del av denna svenska innovations historia, hur den spridits över hela världen och blivit en produkt som alla någon gång hållt i sin hand. En uppfinning som finns både i koja och slott.

För mig som jobbat mycket med disktrasor genom Pluring så är det såklart rolig läsning men man lär sig också en hel del om hur svensk design inklusive Pluring hittar ut i världen tack vare disktrasan. Extra kul är det såklart att Pluring finns med i boken!

Varför inte ge bort boken Käraste disktrasa och Pluring i kombo med någon härlig trasa julklapp! Boken finns både på svenska & engelska.

karastedisktrasa

trasa2

trasa3

Bildkälla: Instagram @karastedisktrasa