Clas Ohlson Story – Strawbees
Av Veronica, den 11 december, 2018 med 0 kommentarer

Om ni letar efter en julklapp till någon som är lite yngre så måste vi tipsa om  Strawbees. Det är en perfekt julklapp som både är rolig men också kan inspirera till teknik och kodning. Genom Strawbees lär man sig elektronik, mekanik och programmering på ett lekfullt sätt. Strawbees kombinerar fysiskt och digitalt skapande genom att man med deras konstruktionsrör kan skapa exakt vad man vill. Det går även att lägga till en robot och på så sätt ge skapelsen liv. Ett roligt sätt att både lära sig programmera och utveckla kreativiteten för framtidens uppfinnare.

Det pratas mycket om hur vi får barn, framförallt kanske unga tjejer, intresserade av teknik. Det här är ett sätt att tidigt introducera vad kodning gör möjligt och att det går att vara kreativ i kod genom att få ens skapelser att röra sig på olik sätt.  Utöver enkel onlinekodning övar man på kreativitet och problemlösning som troligtvis kommer att vara essentiella egenskaper i framtiden när fler och fler jobb blir automatiserade.

Strawbees grundades 2014 av Erik Bergelin och Erik Thorstensson. De är fortfarande i startgroparna och växer explosionsartat. De senaste fyra åren har Strawbees haft en årlig tillväxt på 250 % och idag är de representerade i över 50 länder, 40 000 skolor och 200 000 hem.

Framtiden är för de kreativa och nyfikna, sluta aldrig att lära och våga bygga din dröm. Stay Curious!

Ni hittar Strawbees kit Coding & Robotics i vår shop in shop på Clas Ohlson.