Clas Ohlson Story – Flic
Av Veronica, den 23 december, 2018 med 0 kommentarer

En räddare i nöden om du letar efter en sista minuten julklapp är den smarta knappen Flic. Eftersom användaren väljer funktion som knappen ska ha så fungerar det morgontrötta som behöver en snoozeknapp likaväl som tekniknörden med uppkopplat hem som vill kunna styra musik och lampor.

Idén till Flic  kom från att vi har massor av fantastiska appar och funktioner i våra smartphones, men sättet som vi interagerar med mobilen är fortfarande genom skärmen. Därför grundade Amir Sharifat, Joacim Westlund och Pranav Kosuri Flic för att se till så att alla smarta funktioner bara ett knapptryck bor.

Flic fungerar så att du ställer in vilken funktion Flic knappen ska ha i Flic-appen, som att styra sin Spotify, kontrollera sina smarta lampor eller om man vill göra något så enkelt som att hitta sin mobiltelefon när man är stressad en måndagsmorgon. Du väljer själv helt enkelt. Tänk dig exempelvis att vakna upp en morgon genom att du enkelt kan snooza ditt larm och samtidigt starta morgonen med musik med endast en knapptryckning. Detta är ett exempel som Flic möjliggör.

Teamet bakom Flic började sin resa i en källare på KTH. Nu har Flic skeppats till över 100 länder och tagit techvärlden med storm. Du kan köpa Flic hos Clas Ohlson i vår shop in shop och på webben. Du hittar den här.

Vi önskar alla er en riktigt fin jul!