Airinum – Breathing is a necessity. Air is a choice.

Veronica | 0:26 | 6 oktober, 2017

För ett tag sedan gjorde jag ett jobb åt Airinum då de skulle spela in nya produktfilmer och ta bilder. Vi har ju även tidigare jobbat med Airinum i våra affärsutvecklingsprogram men även haft med dem i vår Christmas Startup Store som vi hade förra året, ett spännande bolag att följa. Det är verkligen en stor inspiration att träffa entreprenörer som både har en skalbar affärsidé men som också förändrar, påverkar och förbättrar samhället. Airinum och entreprenörerna är ett perfekt exempel på ett sådant bolag.

Idén till Airinum kom när Alexander, en av grundarna, gjorde ett studieutbyte i Indien och efter några veckor fick ett astmaliknande problem vid andning. Anledningen var den dåliga luften i Indien och han började göra research kring luftföroreningar och insåg de enorma hälsoeffekterna som dålig luft innebär. Alexander grundade Airinum tillsammans med Fredrik, Mehdi och Alexander med visionen att hjälpa människor runt om i världen att andas hälsosammare luft och må bättre.

Produkten som Airinum tagit fram är en andningsmask med avancerad filterteknologi för att effektivt kunna rena luft från föroreningar, bakterier/virus, pollen och andra luftburna föremål. Utöver funktionen så är masken en accessoar med snygg design som ska kunna användas precis som solglasögon i länder som har problem med luftföroreningar. Självklart kan masken även användas av till exempel personer som cyklar, reser mycket och vill undvika att bli sjuka osv.

I Sverige har vi än så länge relativt bra luft och för oss kan de kännas märkligt att man ska använda en andningsmask, men faktum är att i länder med svåra luftföroreningar så kan en dag utomhus liknas med att röka 40 cigaretter…. Då skulle i alla fall jag gärna bära en mask från Airinum som gör att jag andas ren luft men som också är riktigt snygg!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *