About us

A Startup Store
www.astartupstore.se

Business Challenge
www.businesschallenge.se

Veronica
Veronica Ericsson Lakso har sedan hon var 19 år gammal och sålde tandborstprenumerationer så pass bra att hon blev utsedd till Sveriges andra bästa säljare, varit djupt engagerad i entreprenörskap och framförallt varit entreprenör själv.

Hennes eget entreprenörskap och tid har hon främst lagt i organisationen Business Challenge som hon var med och fick i rullning våren 2011. Några år senare, 23 år gammal och med en bachelor inom ekonomi i bagaget är Veronica nu med och driver och utvecklar konceptet A Startup Store som är en marknadsplats för entreprenörer och startups.

Efter att ha övervakat startups i Sverige under flera år, studerat entreprenörskap i Australien och med en hjärna som producerar en ny affärsidé varje timme, vilket resulterat i en rekordlång lista på potentiella affärsidéer, lär det heller inte dröja länge innan Veronica slår slag i saken och startar upp sitt första egna bolag.

Camilla
Camilla Ljunggren har utsetts till en av Europas bästa unga företagare av tidningen Businessweek, Veckans Affärer har två gånger utnämnt henne till supertalang och en av Sveriges framtida makthavare.

Mest känd är Camilla för hängaren och varumärket Pluring. Pluring produceras idag i egna fabriker där vi arbetar med produktutveckling, prototyper, lego tillverkning med mera inom flertalet områden. Pluring drivs som ett familjeföretag där Camilla har ett engagemang i framförallt design och strategiarbete.

Camilla har även arbetat med affärsutveckling för små- och medelstora bolag och har/haft styrelseposter både i aktiebolag och ideella föreningar.

Camilla har tillsammans med några av svenskt näringslivs toppchefer och storbolag tagit initiativ till och grundat organisationen Business Challenge, som hon även är VD för. Med syfte att inspirera unga mellan 18-30 år till att starta och driva egna riktiga bolag. Student Business Challenge tar dig från idé till din första kund! Samtidigt som man utvecklar sitt bolag steg för steg har man också möjlighet att delta i flera olika tävlingar och vinna både kunskap & kapital.

Camilla arbetade under tre år som VD för SIFE Sverige en del av den internationella organisationen SIFE International med verksamheter i 50 länder.

Hon har även arbetat på större börsnoterade företag både som controller, affärsanalytiker och med affärsutveckling i små- och medelstora bolag. Camilla är en duktig nätverkare och har trots sina unga år ett nätverk som många avundas.

Bland de förtroende uppdrag som Camilla har återfinns bl a; ambassadör för kvinnors företagande, medlem i Tillväxtverkets och Vinnovas Advisory board för Ungas Innovationskraft, medlem i Jönköping International Business School Advisory Board.

Camilla Ljunggren har beskrivits som “rikskändis” och “rockstar” inom entreprenörskap och den svenska startupscenen. Kanske för att hon inte är rädd för att skapa förändring och vågar utmana gamla tankesätt med nya.