A Startup Story – Understatement Underwear

Veronica | 17:53 | 27 september, 2017

Förra veckan åt jag lunch med Marie och Maria som ligger bakom Understatement Underwear som lanserades precis innan sommaren. Understatement Underwear gör helt fantastiska underkläder som verkligen skapar en hög “vill ha faktor”.

Iden till bolaget kom då Marie och Maria kände att marknaden för underkläder inte har förnyats speciellt mycket på länge. De båda kände att det helt enkelt var dags att komma med något nytt och de saknade ett alternativ på marknaden som kombinerade komfort och stil. Visionen för Understatement är att göra underkläder till att aktivt stilval istället för en nödvändighet som de ofta ses som idag. Med en snygg design, spännande materialval och hög kvalitet skapar de en produkt som bryter av det traditionella utbudet på underklädesmarknaden. Maria och Marie vill att deras underkläder ska kunnas användas som en accessoar och att underkläder inte alltid måste vara något som vi gömmer under andra kläder utan istället kan fungera som något som bidrar till en outfit.

Innan jag fick höra om Understatement hade jag inte riktigt reflekterat över att man faktist är ganska “tråkig” i sina inköp av underkläder. Det är ju faktiskt så att man lätt går till den vanliga butiken och köper en ny bh av den modellen man gillar, eventuellt köper man den i en annan färg för att förnya. Dessutom är det inte helt lätt att hitta underkläder som är lika snygga som de är bekväma, därför gillar jag att Understatement även är måna om komforten i produkterna.

Vi får ofta frågan hur man träffar en business partner och på den frågan finns det egentigen inget rätt svar, under åren har vi jobbat med alltifrån systrar, mor och dotter till mixade team som knappt känt varandra innan de började bygga bolag tillsammans. För Understatement så är Marie och Maria bästa vänner och har känt varandra under lång tid, enligt dem själva så var det mycket rätt timing i livet som gjorde att de valde att starta företag tillsammans. Hade de fått samma idé för några år sedan hade de kanske inte alls varit lika självklart att de skulle starta just detta eller något ens någon annan idé.

Det var verkligen roligt att träffa Marie och Maria och höra deras story om att gå från idé till att ha den färdiga produkten i handen, det är alltid lika inspirerande!

Hoppas ni har en fin vecka!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *