Earth Bite!
Av Veronica, den 10 januari, 2019 med 0 kommentarer

Såhär i början på året är det säkert flera av er som bestämt er för att göra mer hållbara val, några har kanske bestämt sig för att i år är året då ni blir veganer eller så vill ni bara bli ännu bättre på att veta vad ni faktiskt stoppar i er. Ett startup som ni oavsett nyårslöfte ska hålla koll på är Earth Bite som är grundat av systrarna Alice Moradian och Ani Moradian.

Det första fröet till idén om Earth Bite kom till när Alice och hennes syster bodde i Kalifornien. Alice stod inne i matbutiken och grubblade över hur svårt det var att få tag på ett bra mellanmål, en snackbar, som var fri från animalier, tillsatser och socker. När hon hade insett hur svårt det var att hitta något som var både hälsosamt, veganskt och ekologiskt, så fick hon en idé om att ta fram en helt egen vegansk och ekologisk energibar, som endast var gjord på naturliga och växtbaserade råvaror. I Kalifornien fanns det väldigt bra veganskt och ekologiskt utbud i övrigt i livsmedelsbutikerna, men just en energibar var svårt att få tag i. Detta var 2015. När de sedan kom hem till Sverige så såg de att det i Sverige inte bara var brist på veganska mellanmål, utan det fanns en stor brist på veganska livsmedel överlag. Det var inte alls lika enkelt att hitta veganska produkter i Sverige som Kalifornien. Där växte idén fram om att skapa Earth Bite – produkter som är snälla mot djuren, hållbara för miljön och smakar riktigt bra. Alice och hennes syster fick en vision om att bygga upp ett varumärke som tar fram en rad olika veganska produkter som gör det enklare för människor att välja hållbart, och bestämde oss för att börja litet – step by step. Så vi började med den produktidén vi hade från början om att skapa en vegansk energibar.

Earth Bite är en vegansk och ekologisk energibar som idag finns i tre olika smaker; Acai & Raspberry, Ginger & Lemon och Goji & Cacao.
Earth Bites vision är att skapa en bättre värld för djuren och miljön, och det här vill de sprida internationellt, både inom Norden men också runtom i Europa och utanför. De vill också så småningom expandera deras sortiment till att ta fram fler veganska livsmedel.