Every hero needs a sidekick!
Av Veronica, den 30 november, 2018 med 0 kommentarer

Har ni testat kallbryggt kaffe? Det hade faktiskt inte vi gjort förrän vi träffade Carolin som är en av grundarna till Sidekick Coffee Co. Idén till Sidekick Coffee Co och introduktionen till kallbryggt kaffe fick Carolin när hon nyligen spenderade ett år i USA. Precis som säkert många andra var hennes första tanke att hon var lite skeptisk till kallt kaffe, och även kaffe utan mjölk. Detta vändes däremot snabbt när Carolin fick testa och insåg att kalltbryggt kaffe är en len, smakrik och upppiggande dryck.

När Carolin sedan kom tillbaka till Sverige saknade hon sitt ”kalla” kaffe och bestämde sig där och då för att ta fram och göra en egen ”cold brew”.

Idag driver hon Sidekick Coffee Co. med Fredric Korduner. Produkten bryggs kallt i svenskt vatten under 17 timmar och är gjord av ekologiska premiumbönor från Hunkute i Etiopien. Drycken är är len och uppfriskande med noter av vitt te och aprikos och en riktigt energikick med två gånger mer koffein jämfört med en vanlig bryggkaffe. Sidekick innehåller inga tillsatser eller socker vilket gör den till ett väldigt bra val när du behöver en energikick. 

Visionen för Sidekick Coffee Co. är att revolutionera kaffemarknaden genom att utveckla, producera och sälja innovativa kaffeprodukter i Sverige, Norden och Europa. Vi ser fram emot att fortsätta följa deras resa och se vad deras nästa produkt blir!

På Sidekicks hemsida kan ni köpa hem produkten eller se vart den finns i butik nära dig om ni blir nyfikna på att testa.

Trevlig helg!